Fotografie cursus & schilderen

Geen opmerkingen By

CBD olie kopenBlog week 4

In de blog van deze week zal ik het hebben over mijn liefde voor fotografie en schilderen.

 

Deze week heb ik een cursus fotografie gehad. Fotograferen heb ik altijd al leuk gevonden om te doen. Als kind was ik al veel bezig met mijn ‘speelcamera’ om iedereen op de foto te zetten, maar echt goed fotograferen is er niet meer van gekomen doordat mijn liefde voor kunst op een gegeven moment enorm is gaan groeien. Toch is fotograferen altijd een droom van mij geweest en heb ik voor mijn 45e verjaardag een tegoedbon  gekregen van mijn lieve moeder om een cursus fotografie te volgen. En dus ging ik afgelopen maandag naar deze cursus. Het was een privé cursus dus ik kreeg de volle aandacht van Mitchel (degene die de cursus gaf). Ik moest beginnen met foto’s maken op de manier hoe ik dat altijd al doe, zodat hij kon kijken welke technieken ik al beheerste. Daarna heeft hij mij alles uitgelegd over de verschillende lichtinvallen, verschillende posities die je aan moest nemen om bepaalde dingen uit bepaalde hoeken op de foto te krijgen. Mijn moeder was ook meegegaan naar deze cursus om model te staan. Dus we begonnen binnen met simpele, althans, lijkt simpele, portret foto’s te maken. Na een stuk of 50 foto’s kreeg ik pas het resultaat wat er echt toe deed. Ik dacht altijd dat ik het prima kon maar niks was minder waar. Na 2 uur lang het hoofd van mijn moeder op de foto te hebben gezet kreeg ik het onder de knie en gingen we naar buiten om ook nog wat natuurfoto’s te maken. Dit was een stuk moeilijk. Door de wind of doordat er bijvoorbeeld een klein beestje langs vliegt krijg je niet altijd het resultaat was je wil krijgen. Gelukkig beschikte ik wel al over een goede camera waar een heel veel functies op zitten en ik nu dus ook heb geleerd in welke situatie je het best bepaalde functies kunt gebruiken. Ik ben enorm blij dat ik deze cursus cadeau heb gekregen. Ik ga het nu zeker veel gebruiken ook in combinatie met mijn kunst verslaving! Naast het fotograferen en het schilderen van portretten vind ik het ook heerlijk om met verf te gooien tegen een wit doek aan. Je kunt dit als volgt voor je zien; je begint met een schoon en groot wit canvas doek. Ik kies meestal vier verschillende kleuren die ik mooi bij elkaar vind passen. Hierna pak ik een grote kwast waarmee ik een flinke klodder verf pak. Zodra de verf op mijn kwast zit werp ik het vanaf een meter afstand op het schone witte doek. De verf spetters spatten dan alle kanten op. Hier komen meestal de mooiste effecten uit. Het mooiste is als je dikke verf gebruikt die na het aanraken van het doek langzaam naar beneden druipt. Deze kunstwerken heb ik nog niet beschikbaar gesteld voor de verkoop. Tot nu toe heb ik zo’n 25 kunstwerken gemaakt. Ik heb verschillende kunstwerken aan vrienden en familie cadeau gegeven. Zij zijn altijd razend enthousiast. Laatst heb ik overwogen om een tijdelijke pop- up galerie op te zetten. Hier stel ik dan mijn kunstwerken beschikbaar gedurende 3 weken. Dit is nog maar een idee, of ik het daadwerkelijk uit ga werken weet ik nog niet. Zelf haal ik er voornamelijk energie uit en hoef ik er eigenlijk geen geld mee te verdienen. Ik zou het ook zeker niet doen om het geld maar ik ben eerder benieuwd naar de meningen van andere.

Ga terug naar de homepagina.